פורסם במגזין נשים
עושות שכונה | שרית לוי אשכנזי l צילום: יוסי זליגר
ריקי ויוני פיקאר השתקעו קרוב לחמולה המשפחתית ואין להם שום כוונה להתרחק. שפע הפעילויות ועושר השירותים המוצעים בקרני שומרון, רק משכנעים אותם שאין להם סיבה להגיע לעיר
משפחת פיקאר
יוני (39) וריקי (38) פיקאר, הוא עורך דין בהייטק והיא בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב.
פז”ם: 16 שנות נישואין + 4 (שני בת 14, טלי ומיה התאומות בנות 10 ואריאל בת 5).
כתובת בווייז: קרני שומרון
למה כאן?
ריקי גדלה בשכונת גינות שומרון שבקרני שומרון ויוני, שעלה מקנדה בגיל 22, הצטרף לחמולה המשפחתית שלה. “כל המשפחה שלי גרה בקרני שומרון רבתי, במרחק הליכה זה מזה: ההורים, אחותי ואני כרגע בגינות שומרון, אחי בשכונת נווה מנחם ואחות נוספת במעלה שומרון, שאליה גם אנחנו נצטרף אי”ה בקיץ הקרוב כשנעבור לבית החדש. המגורים בסמוך למשפחה הם חלום שהתגשם”.
דברים אהובים ביישוב
“כשנכנסים למעלה שומרון מקבלים תחושה של מושב בצפון הארץ. אין ביישוב כרגע בניה רוויה, הקהילה קטנה ואינטימית, הכול ירוק והחורשה משרה אווירה כפרית. יחד עם זאת ניתן ליהנות מכל ההטבות והשירותים של קרני שומרון שהוא יישוב עירוני מפותח, עם מרכזים מסחריים, מתנ”ס פעיל, חוגים, שירותי חינוך ורפואה”.
כבוד הדדי
האוכלוסייה בגינות ובמעלה שומרון מעורבת, ומורכבת מציבור דתי וחילוני שמקיים חיים שיתופיים. “חשוב שנדע לחיות יחד בהרמוניה ואנחנו רואים בחיים המשותפים ערך. בגינות שומרון יש שכונה אחת שסגורה לכלי רכב בשבת, אבל בשאר היישוב מכוניות נוסעות בשבת, ובכל זאת – אף פעם לא שומעים בשבת מוזיקה בקולי קולות. כולם מכבדים את כולם”.
חיי חברה תוססים
“כמו בכל קהילה דתית, גם אצלנו משפחות מתארחות לקידושים ולסעודות שבת. בקיץ התקיים טיול קמפינג לזוגות צעירים והאווירה חברית מאוד וחמה. בכל שכונה אנשים ‘מוצאים את עצמם’. אין לקרני שומרון קו דתי מובהק או השקפה אחת גורפת. גרים כאן אנשים מהסקאלה הדתית הרחבה, ולכן כל אחד ימצא את מה שמתאים לו”.
ימי מלחמה
“הייתי בוועדת מתנדבות שדאגה למשפחות המגויסים ולחיילים של היישוב”, מספרת ריקי. “היו הרבה מגויסים מקרב השכונות של קרני שומרון, רק בגינות היו לנו 90 משפחות. דאגנו להם לארוחות ערב משותפות, לפעילויות הפגה, למופעים ולמתנות בסופי שבוע. יש כאן תחושה של קהילה מחבקת. אומנם גדלתי כאן ואני מכירה אנשים, אבל גם מי שמגיע מבחוץ מעיד על כך”.
מקום להתפלל בו
בקרני שומרון מגוון רחב של בתי כנסת הפועלים בנוסח ספרד, אשכנז, עדות המזרח, בית כנסת תימני ובית חב"ד. מתקיימים בהם מניינים יומיים, שיעורים ופעילויות תרבותיות לכל הגילים, בעברית ובאנגלית. "לאחרונה ביקרנו בבית הכנסת במעלה שומרון שאליו אנחנו עתידים להצטרף בקיץ הקרוב", מספר יוני. "בסיום התפילה נערך קידוש לקהילה, ורב השכונה דאג לגשת אלינו כדי לקבל את פנינו ולהציג את עצמו. הופתענו לטובה ממספרן הגבוה של המשפחות הצעירות שהיו שם ומהילדים בכל הגילים".
מקום לבלות בו
“אנחנו כמעט בני 40 עם ילדים קטנים, למי יש זמן לבילויים”, הם צוחקים, אבל מיד מספרים שיש בקרני שומרון פאב חברתי. "בפאב יש שתייה והמבורגרים והוא פתוח בערבים. יש גם שלוש פיצריות, המבורגר, סושי, גלידה וחומוס אליהו, הרבה מקומות נחמדים לבילוי משפחתי מגבש. אם רוצים באולינג או בתי קולנוע, נוסעים לקניון G בכפר סבא, שנמצא ממש קרוב – פחות מעשרים דקות נסיעה”. בנוסף, הם אומרים, המתנ”ס פעיל ויש היצע מגוון של חוגים ופעילויות. “יש בקרני שומרון בריכה ושני חדרי כושר עם שעות נפרדות ומעורבות, ובריכה נוספת נמצאת כרגע בבניה”.
מקום לשופינג
“יש בקרני שומרון חנות בגדים יד שנייה עם פריטים איכותיים, והיא מסודרת בצורה מקסימה. במרכז המסחרי יש חנויות בגדים, תכשיטים ומשקפיים, כך שהכול קרוב ולא צריך לצאת מהיישוב. ואם בכל זאת צריך – אפשר לקפוץ לרעננה או לכפר סבא”.
מערכת החינוך
מדברי בני הזוג נשמע כי קרני שומרון היא מעצמה חינוכית בהתהוות. “בכל שכונה יש גנים ומעונות, יש בית ספר יסודי חילוני ועוד שלושה בתי ספר ממלכתיים דתיים: אחד לבנות, אחד לבנים ואחד מעורב. בגיל התיכון מוצעת לבנים ביישוב ישיבה תיכונית, שבתוכה נפתחה ישיבה נוספת – תורנית יותר. הבנות לומדות בדרך כלל באולפנה בקדומים, מרחק 20 דקות נסיעה, אבל בשנה הבאה תיפתח אולפנה חדשה בקרני שומרון, וזה שדרוג רציני”, הם מחייכים. “מעבר לכך, יש ביישוב ישיבת הסדר ומדרשה לבנות”.
מיוחדים בחינוך
בין בתי הספר פועלות חמש כיתות תקשורת וכיתות לליקויי למידה. ריקי, שלוקחת חלק בוועדת החינוך בקרני שומרון, מספרת שמושקעת מחשבה רבה בתלמידי החינוך המיוחד. “ביישוב פועל מיזם שנקרא ‘הורים למען הורים’ שהקימו הורים לילדים בחינוך המיוחד. ההורים הוותיקים מצרפים אליהם משפחות חדשות כל הזמן, ודואגים לסייע ולהדריך אותן. הם מקיימים הרצאות וסדנאות להורים או פעילויות למשפחות. המיזם מיועד למשפחות מכל הספקטרום של החינוך המיוחד והילדים בעלי הצרכים המיוחדים”. גם המועצה, הם מוסיפים, מפעילה מרכז למשפחות בחינוך המיוחד, ומעניקה להן מעטפת תמיכה רחבה. “המטרה היא שאף אחד לא יצטרך לצאת מהיישוב כדי לקבל מענים חינוכיים”.
קופה ראשית
“בכל שכונה יש מכולת ובמרכז המסחרי יש סופרמרקט. בנוסף אפשר לבצע הזמנות משופרסל ומרמי לוי. כששירות המשלוחים התחיל, הורגשה התלהבות רבה. כל שירות שנכנס ליישוב בשומרון הוא לא דבר מובן מאליו”.
וואצאפ מיוחד
בימי הסגרים של הקורונה, נולד סמוך לביתם מניין רחוב שהתפללו בו בנוסחים מכל גווני הקשת. “פתחנו קבוצת וואצאפ בשם ‘מצפה הנחל’ מאחר שהרחוב צופה על נחל קנה”, מספר יוני. “המניין הזה חיבר אנשים שלא היו מחוברים לפני הקורונה. ההווי הטוב שנוצר גרם לכך שהמניין הפך קבוע וממשיך לפעול עד היום, בכל עונה. בגשם או בחמסין נכנסים לאחד הבתים”. יוני לוקח חלק במניין מעת לעת, וריקי מוסיפה שיש גם קבוצה של “נשות מצפה הנחל”. "בשמחת תורה, למשל, ארגנו שקיות הפתעה לילדים, ומדי פעם נערכים קידושים ומפגשים בין 20-15 המשפחות שממשיכות את החוויה. נוצרה אווירה טובה וחברויות חדשות”.
ציפייה
יחד עם קבוצת חברים החליטו בני הזוג לקנות בית בפרויקט של חברת הרי זהב. "כיום רוב הבנייה בשומרון היא של דירות, בתים דו־משפחתיים או שמיניות, אז קפצנו על ההזדמנות לבית פרטי”. ריקי מוסיפה שאחרי שנים שבהן היא מתכננת ומעצבת בתים ללקוחותיה, סוף סוף היא מגשימה חלום – לעבור לבית שעיצבה בעצמה. גם יוני מצפה למעבר, ובעיקר לגינה הגדולה. "הבנות שלנו משחקות בחוג כדורסל, אז סוף סוף יהיה מקום להציב סל ולשחק יחד”.