בואו נודה בזה, אנחנו חיים במדינת ישראל, אי אפשר באמת להעלים את הפקקים או להתחמק מהם.
אבל אל ייאוש, אפשר בהחלט לצמצם אותם.
איך זה עובד? גרים ביישוב ליד עיר גדולה, וכשצריכים לצאת לעבודה או לכל סידור אחר, נוסעים בכנופים הקסומים בכיף ונהנים מהדרך.

לפי דו"ח הלמ"ס משנת 2022, תושבים הגרים עד 20 ק"מ ממרכז עיר חוסכים בממוצע כ-45 דקות נסיעה ביום בהשוואה לתושבי הפריפריה הרחוקה. חיסכון זה מקל משמעותית על איכות החיים ומפחית את המתח היומי. בנוסף, דו"ח משרד התחבורה מ-2023 מציין כי השקעה בכבישים חדשים ומחלפים באזורי פריפריה הביאה לירידה של כ-15% בצפיפות בכבישים הסמוכים לערים הגדולות.

קרבה – בלי הקרבה
לגור ביישוב ליד עיר גדולה זה ליהנות משני העולמות – גם שקט של כפר וגם קרבה לכל מה שהעיר מציעה. השילוב הזה מעניק גישה נוחה לכל השירותים העירוניים, בלי להתמודד עם הרעש והעומס.
והחלק האהוב עלינו – הקהילתיות ביישוב קטן מאפשרת לכם לעשות קארפול עם השכנים וכך לא תזדקקו לרכב הפרטי בכל יום. 

לפי יד 2, מגמת העלייה בביקוש למגורים ביישובים סמוכים לערים גדולות גברה בכ-15% בשנתיים האחרונות, בעקבות המודעות לשקט הכפרי וקרבה לעיר.

מה קורה ביהודה ושומרון?
ביהודה ושומרון, למשל, העניין הזה מקבל פן נוסף. תושבים רבים באזור נהנים משילוב ייחודי של חיים בסביבה ירוקה עם גישה מהירה למרכזי הערים הגדולות כמו ירושלים וכפר סבא.
בשנים האחרונות נרשמה התקדמות משמעותית בפיתוח תשתיות התחבורה באזור, כולל כבישים חדשים ושדרוג מסלולי תחבורה ציבורית, מה שמקל עוד יותר על התושבים להגיע למרכזי התעסוקה והתרבות שבערים הסמוכות. ולא מדובר רק על נוחות – מדובר גם על חיסכון בזמן יקר, ושקט נפשי.

 בשנים האחרונות, משרד התחבורה השקיע למעלה מ-3.5 מיליארד שקלים בשדרוג תשתיות התחבורה ביו"ש, כולל הרחבת כבישים והקמת מחלפים, במטרה לשפר את זרימת התנועה ואת הביטחון האישי של התושבים.

אז למה להישאר בפקק?
מגורים ליד עיר גדולה יכולים לשנות את כללי המשחק. פחות פקקים, יותר זמן פנוי, וחיים שהם קצת יותר נינוחים. 

המסקנה: שווה לגור ביישוב קהילתי עם טבע ירוק, להימנע מפיח הרכבים העמוס, ובעת הצורך, קופצים לעיר שנמצאת במרחק כמה דקות נסיעה.

יכול להיות שזה יעניין גם חברים שלך?